Ce configuratie sa aiba pc-ul pentru 3D si editare video?

Sunt in cumpana de vreo 2-3 saptamani, daca sa imi iau sau nu un pc, un workstation, cel mai probabil Dell.

De ce vreau sa iau un workstation?

Pentru ca laptopul pe care incerc sa fac 3D, e destul de puternic, dar nu suficient cat sa ma ajute sa randez 4 secunde in mai putin de 25 zile.

Am facut un calcul, si la una dintre scenele cu o camera foto vitage, pentru o simpla miscare de camera de vreo 4 secunde, la 25 fps, si la un timp de randare de 6 h/ frame, imi ies aproximativ 4 x 25 x 6 = 600 ore de randare , adica 25 zile. E enorm, dar configuratia laptpului, ma limiteaza la acest timp. Acum am un laptop Acer Aspire 6920G ( Intel Core2Duo, 4G Ram, Nvidia Geforce 9500M GS).

Am gasit un site care vinde doar sisteme brand, workstation-uri Dell si HP.

Am reusit , intr-un buget relativ mic, sa fac o configuratie care , cred eu, e de vreo  6-8 ori mai buna decat configuratia laptopului.

dell 690 config

Merita sau nu Dell-ul asta sau mai bine adaug niste bani pentru un procesor mai rapid?

Care ar fi cea mai buna varianta pentru a nu avea nici un stres cand vine vorba de randare cu Mental Ray sau editare video?

 

LATER EDIT

Intr-un final, cu sfaturile unui prieten, am ajuns la cea mai buna solutie care nici sa nu faca imi gaura in buget, dar nici sa nu strambe din nas cand vine vorb de vreo randare.

Spre exemplu, aceeasi scena de maya care pe laptop ar fi luat aproximativ 6 ore/frame, in noua configuratie la un simplu test, randarea unui singur frame a durat doar 27 minute. E diferenta,nu? De la 6 ore la 27 minute.

Deci noua statie de lucru este un Dell Precision T7500 cu specificatiile:

 • dual Xeon X5690 (2 x hexa processor)
 • placa video Nvidia Quadro 6000 ( 6 GDDR5 )
 • memorie Ram ( 48 GB DDR3)
 • HDD 3 TB (Sata 3)

configuratie calculator pentru grafica

 

2 thoughts on “Ce configuratie sa aiba pc-ul pentru 3D si editare video?

  1. Comparativ cu tot ce am avut pana acum, e excelent. Sunt 12 core-uri ( 24 in hyperthreading). Acum depinde foarte mult si de complexitatea scenelor, cat de multa geometrie ai acolo, reflexii, refractii.
   Diferenta, asa cum am mai spus, am vazut-o la randarea cenelor pe care le-am facut pentru noul demoreel. pe laptop, un frame a durat 6 ore ca sa il randez iar xeoanele au rumegat scena in mai putin de 20 min/frame.
   Inca nu am apucat sa editez video 2k sau 4k, dar o sa revin cu informatii despre cum se misca cu video-urile in timeline.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.